Calendar de activități cu copiii pentru 2020 - Printabil GRATUIT

Postat de: Alina In: Activitati copii Pe:

Ți-ai planificat activitățile cu copilul pentru anul 2020? Cum sună asta!? 

Multe dintre noi abia reușim să ne propunem câteva activități drăguțe pe care să le facem cu cei mici pentru săptămâna în curs. Spun mereu că la noi, mămicile, trebuie să se alinieze multe planete ca să reușim să îmbinăm toate rolurile pe care le avem în 24 de ore: mamă, soție, profesionist, menajeră, bucătăreasă, fiică...partener de joacă...Să mai enumăr?

De multe ori ritmul cotidian este atât de alert încât nu avem timp să facem activități prea elaborate, cu ‘recuzită’ complexă. De câte ori nu ai fost în pana de idei? De câte ori nu ai stat pe internet cu orele seara în căutarea de surse de inspirație pentru activități potrivite pentru copii?

Cred că și ție ți-ar plăcea să fii mai organizată atunci când vine vorba de timpul petrecut cu copiii. Rutina, programul, planificarea – toate îți pot face viața mai ușoară atât ție, cât și celui mic. Am simțit pe propria piele că atunci când mă organizez mai bine, reușesc să petrec mai mult timp cu copii mei. Timp de calitate! Cochetez de câțiva ani cu ideea de calendar de activități; un planificator de activități pe care să îl pot stabili împreună cu copiii și care să ne organizeze pe săptămâna ce urmează. Un calendar care să ne ajute să ne marcăm activitățile pe care vrem sa le facem zilele următoare, evenimentele la care să participăm și chiar sărbătorile care urmează (și cu prilejul cărora putem face și noi activități recreative împreună).

Anul acesta am decis să încerc să planific mai bine timpul petrecut cu copii mei, așa că am realizat un Calendar/Planificator de activități lunare pentru anul 2020. Și dacă tot l-am făcut și îl folosim acasă de 2 săptămâni cu maaaare succes, m-am gândit să îl pun la dispoziția tuturor celor care și-l doresc. Gratuit, evident. 

Ce format are Calendarul de activități lunare pentru anul 2020?

Este un document PDF de 21 de pagini, format color, foarte atractiv pentru copii. Noi am printat calendarul și l-am laminat ca să reziste mai bine. Iar pentru început am lipit foaia cu luna Ianuarie pe dulap. Ne-am ales apoi activitățile (adaptate vremii de afară, bineînțeles) pe care am vrea să le facem luna aceasta. Copiii au fost cei care au decis și asta i-a încântat peste măsură. Am lipit apoi iconițele corespunzătoare activităților alese de copii în zilele pe care eu le-am considerat potrivite. Dacă știu că sunt activități consumatoare de timp, le-am bifat pentru week-enduri.

Ce include Calendarul de activități lunare pentru anul 2020?

  1. Este un calendar lunar organizat pe 12 pagini diferite (o pagină pentru fiecare lună).
  2. În calendar sunt notate sărbători sau evenimente importante la nivel național și internațional. Sunt o mega sursă de inspirație pentru activități recreative, dar și un pretext perfect pentru a aprofunda subiecte precum literatura, știința, artă, etc.
  3. Include și 50 de idei de activități indoor (activități de făcut în casă). Fiecare idee este ilustrată și printr-o iconiță ce poate fi decupată și lipită pe calendar, în ziua în care veți realiza cu copiii acea activitate.
  4. 50 de idei de activități outdoor (activități de făcut afară). La fel ca în cazul activităților indoor, fiecare idee este ilustrată și printr-o iconiță sugestivă.
  5. Trimiteri către tutoriale pentru activitățile mai complexe propuse.

Uite un exemplu de pagină de calendar. Evident, exista câte una pentru fiecare lună. 

Și un exemplu de idei de activități. Am făcut 100 de idei, cu 100 de iconițe specifice. 

Calendarul de activități lunare pentru anul 2020 este o sursă minunată de idei de activități cu copiii. Știai că pe 2 februarie este Ziua Internațională a Clătitelor? Sau că pe 17 februarie este Ziua actelor de bunătate? Sau pe 14 aprilie Ziua hohotelor de râs? Pe 13 mai Ziua săritului ca broasca? Noi am aflat despre toate aceste zile făcând Calendarul lunar de activități pentru 2020 și am notat toate aceste evenimente în calendar. Pentru că deja planific cum voi pregăti împreună cu copii clătite cu gem pe 2 februarie, cum vom face împreună o faptă bună pe 17 februarie, cum vom spune glume și ne vom uita la filmulețe cu animăluțe haioase pe 14 aprilie sau cum vom...da...organiza un concurs de sărituri ca broasca pe 13 mai.

Așadar, printabilul Calendar de activități pentru 2020 este GRATUIT! Și îl puteți descărca de aici - Calendar.

Și dacă vrei să fii la curent cu alte materiale similare, te încurajăm să te înscrii la newsletter. 

Spor la joacă în 2020 să ai!

Alina B.

JouJou.ro

Comentarii

Postat pe miercuri, ianuarie 6, 2021 Postat de Violeta Link comentariu
A fost minunat calendarul! l-am avut pe frigider in anul 2020.
Il asteptam cu nerabdare pe cel nou!

Lasa un comentariu

Duminica Luni Marti Miercuri Joi Vineri Sambata Ianuarie Februarie Martie Aprilie Mai Iunie Iulie August Septembrie Octombrie Noiembrie Decembrie
Consimțământ pentru cookie-uri