Resurse și idei de activități pentru vacanțe acasă

Postat de: JouJou In: Activitati copii Pe:

Dacă tot s-a ivit vacanța neașteptată cu ocazia Covid-19 (Coronavirus), să știți că și o parte din echipa JouJou stă acasă. Provocarea cea mare este să le dăm activități copiilor, astfel încât  să reușim și noi să lucrăm, iar copiii să nu se plictisească foarte tare. Deși eu una cred în “puterea” plictiselei și în capacitatea de inovare și creare a copiilor atunci cand se plictisesc. Așa că nu e bai dacă se mai plictisesc din cand în cand :) E chiar perfect! S-ar putea să își pună mintea la contribuție mai mult decât în mod obișnuit. 

Acestea fiind spuse, iată cum ne vom petrece noi vacanța de Coronavirus și care e  strategia noastră să treaca timpul acesta cât mai frumos. 

Mai jos găsiți o listă de idei și resurse valoroase pe care le puteți folosi în cea mai mare parte gratuit. Multe din aceste website-uri sunt în limba engleză, dar cu siguranță  vă vor fi de folos. 

 

1. Site-uri cu lecții și experimente.

Există o multitudine de site-uri utile pe care le puteți avea în vedere:

 

2. Canale Youtube educaționale.

Cântecele, filmulețe documentare, experimente științifice, pe Youtube se găsesc numeroase canale utile în această perioadă. 

 

3. Printabile gratuite.

Potrivite pentru toate vârstele, materialele printabile abordează subiecte variate precum matematică, știință, scriere, artă, etc. Fișele printabile au avantajul că scot copiii din digital și îi pun să lucrezi pe hârtie. Iată câteva resurse:  

  • https://www.education.com/worksheets/ 
  • https://www.thesprucecrafts.com/free-printable-activities-for-kids-1357482 
  • https://www.coloring.ws/coloring.html
  • https://www.dltk-kids.com/ 
  • https://www.greatschools.org/gk/worksheets/

 

4. Muzee virtuale.

Deși este greu să învingi experiența de a vedea o piesă de artă originală sau un artefact istoric important cu propriii ochi, puteți să vă bucurați de anumite muzee făcând tururi virtuale.  Iată câteva muzee care oferă aceasta facilitate:

 

5. Filme documentare.

Pe lângă posturile TV deja arhi-cunoscute cu documentare, recommend să aveți în vedere și următoarele resurse:

 

6. Crafturi și activități recreative.

Și pe JouJou găsiți în secțiunea Crafturi numeroase resurse pe care le puteți folosi în aceasta perioadă la costuri mici. Însă iată și alte idei numai bune de pus în practică: 

 

7. Povești audio:

 

8. Gimnastică pentru copii.

Yoga, aerobic, dans – găsiți pe Youtube video-uri cu exerciții pentru copii de toate vârstele. 

 

9. Gătit împreună. 

Noi avem în plan sărățele, tartă cu vișine, pizza și multe altele. Dacă aveți nevoie de inspirație puteți arunca un ochi aici - https://www.bbcgoodfood.com/recipes/collection/kids-cooking sau aici https://www.youtube.com/channel/UCUEd_B2TkfmpCg_6-H0dHZA/videos

 

10. Citit.

Mult mult citit chiar. Iar dacă aveți nevoie de recomandări, grupul de Facebook Ce le citim copiilor reprezintă o minunată resursă. 

 

Alte idei și recomandări? Nu vă sfiiți să ni le trimiteți printr-un comentariu și le adăugăm cu drag în listă. 

 

 

Comentarii

Nu exista nici un comentariu

Lasa un comentariu

Duminica Luni Marti Miercuri Joi Vineri Sambata Ianuarie Februarie Martie Aprilie Mai Iunie Iulie August Septembrie Octombrie Noiembrie Decembrie