Top 21 idei de Calendare de Advent pentru a îndulci așteptarea Crăciunului

Calendarul de Advent este un sistem de numerotare de la 1 până la 24, folosit pentru a calcula zilele până la Crăciun.
Acesta se regăsește sub două forme: una care presupune ca cel căuia îi este destinat să primească în fiecare zi, până la Crăciun, mici cadouri, iar cea de a doua presupune activități interactive pentru copii. Un astfel de calendar, poate fi benefic celor mici, întrucât ajută la dezvoltarea creativității, abilităților motorii fine, cât și a celor sociale. Dar cel mai important e că acest calendar de Advent poate deveni un instrument ideal pentru 'bonding' părinte-copil.
Primul calendar de Advent a fost confecționat în anul 1851, iar primul calendar tipărit a fost în anul 1902, în Hamburg. De atunci și până în prezent calendarele de Advent au devenit tot mai populare, regâsindu-se în diverse forme. Calendarele pot fi atât cumpărate, cât și lucrate manual. Sunt ușor de confecționat și ajută la stimualarea creativității și abilităților practice.
Un exemplu de calendar de Advent care include toate materialele necesare este Calendarul Advent cu margele de calcat. Conține: mărgele, planșete, hârtie pergament pt călcat, calendar advent, șnur pentru agățat. Cu acest set creativ, puteți începe rapid să creați motive de Crăciun din NABBI BioBeads. NABBI BioBeads sunt fabricate din Biodolomer®, un material care conține ulei de rapiță, ceea ce înseamnă că nu conțin microplastice și sunt complet biodegradabile. În acest fel, NABBI BioBeads contracarează încălzirea globală și cu siguranță le poți folosi pentru a crea motive de Crăciun. Dacă alegeți să călcați NABBI BioBeads cu un fier de călcat, nu uitați să plasați hârtie de copt între fier și margele. Și mișcați fierul de călcat într-o mișcare circulară cu o presiune ușoară până când margelele se topesc.
Mărgelele sunt întotdeauna un succes - și în perioada Crăciunului. Cu calendarul de Advent, copiii pot vedea ce motiv de Crăciun se ascunde în spatele fiecarei usi corespunzătoare unei zile din Decembrie și pot începe să creeze cu mărgele. O tradiție minunată pentru micuții familiei, care vor aștepta cu nerăbdare să descopere cele 24 surprize ale calendarului de Advent în luna decembrie.
Iar pentru părinții cărora le place să meșterească propunem un top 21 de idei de calendare DIY, potrivite pentru micuții nerăbdători de sosirea Crăciunului.
1. Calendarul din borcanul magic
Este necesar să aveți un borcan, o foarfecă, bilețele colorate, ghirlande, ață, ac, lipici și un pix. Scrieți pe fiecare bilețel câte un mesaj și introduceți-le în borcan. În funcție de dimensiunea borcanului, puteți introduce în el și mici cadouri, sau îl puteți agăța în bradul de Crăciun.
2. Brăduțul din cutii de chibrituri
Aveți nevoie de 25 cutii de chibrituri goale, lipici, ambalaj colorat și un marker. Ambalați și numerotați cutiile. Formați un brăduț pornind de la o bază din 9 cutii, astfel încât în vârf să aveți o singură cutiuță. Puteți umple cutiuțele cu cadouri pentru cei mici.
3. Calendarul de Advent din cărți
Acesta este un calendar cu totul special, potrivit pentru copiii de toate vârstele. Împachetați 24 de cărți și oferiți copiilor una pe zi.
4. Calendarul brăduț din fetru
Acesta este un model de calendar care poate fi folosit cu ușurință an de an. Aveți nevoie de fetru, foarfecă, un pistol de lipit, ață și năsturei. Și evident, ceva îndemânare.
5. Calendarul ghirlandă
O altfel de ghirlandă, formată din găletușe înscripționate cu numere și umplute cu cadouri, este ușor de confecționat. Aveți nevoie doar de ghirlande colorate, găletușe și markere colorate. Calendarul rezultat îl puteți agăța oriunde în locuință.
6. Calendar din globuri transparente
Umplute cu dulciuri sau idei de activități, globurile vor fi cu siguranță apreciate de cei mici. Pentru extra-siguranță alegeți globuri din plastic, cele formate din jumătați fiind ideale pentru că pot fi umplute cu ușurință. Globuri potrivite pentru aceasta activitate găsiți și în shop-ul JouJou, aici.
7. Calendarul din organizator pentru încălțăminte
Puteți crea un calendar din organizator pentru pantofi. Aveți nevoie de organizatorul textil, un panou, markere colorate, fetru roșu, foarfecă și lipici. Va rezulta un calendar practic, în care puteți introduce cadouri pentru cei mici.
8. Calender din prăjiturele Fortune cookies
Recunoaștem că acest model este unul din favoritele noastre. Și nu pentru că sunt dulci (yammy), ci pentru că înauntru prăjiturilor puteți pune mici mesaje motivaționale pentru cei mici.
9. Calendar din plicuri
Aveți nevoie de un panou sau ramă, plicuri de mici dimensiuni și markere colorate. Numerotați plicurile și lipiți-le pe panou. Umpleți-le cu surprize pentru copii.
10. Căsuțe din hârtie
Pentru crearea calendarului din căsuțe, aveți nevoie de hârtie groasă sau carton, marker, lipici și foarfecă. În interiorul căsuțelor create puteți ascunde cadouri sau dulciuri.
11. Tuburi colorate
Dacă până acum ați aruncat tuburile de la hârtie igienică, vă sfătuim să nu mai faceți asta :) Aveți nevoie de 25 tuburi, hârtie și ață colorată, lipici, foarfecă și ceva de scris. Ascundeți în interiorul tubului cadouri mici pentru cei dragi.
12. Calendarul din mini cutii de cadouri
Creați cutii mici și lipiți pe ele ornamente colorate. Aveți nevoie de mini cutii, autocolante cu numere și ornamente colorate. Va rezulta un calendar colorat pe care cei mici îl vor adora.
13. Calendar personalizat sub formă de brăduț
Creați micuțului un calendar personalizat, în formă de pom de Crăciun. Aveți nevoie de 25 fotografii sugestive sau bilețele pe care să scrieți anumite mesaje sau să sugerați activități împreună pentru cele 24 de zile de dinaintea Crăciunului.
14. Calendarul din Pomul de Crăciun
Aveți nevoie de o placă pre-găuriti din lemn, acrilice, ață groasă, cârlige și hârtii colorate. Vopsiți un brad de Crăciun pe placajul din lemn și treceți ața din găurile bradului. Va rezulta un pom de Crăciun vesel, în care cei mici vor fi cu siguranță încântați să agațe mici globuri de carton.
15. Săculeții cu cadouri
Pentru un astfel de calendar, aveți nevoie de 24 săculeți, creioane și hârtii colorate, ață groasă și lipici. Numerotați săculeții și agățați-i de ață, după care umpleți-i cu mici surprize.
16. Calendarul rustic
Pe o tablă din lemn, puteți creiona un pom de Crăciun pe care să îl decorați cu bilețele și mici surprize pentru copii. Aveți nevoie doar de o tablă, cretă, hârtie și ață colorată.
17. Căsuța din tuburi de carton
Creați un calendar în formă de căsuță, cu ajutorul tuburilor din carton. Este nevoie de 25 tuburi de carton, un marker, foarfecă și lipici. Puteți folosi tuburi din carton de la hârtia igienică.
18. Camionul cu cadouri
Pe o pânză lipiți sau desenați un camion, iar sub acesta lipiți 24 săculeți colorați care să conțină câte un mic cadou. Scopul este ca în fiecare zi, cei mici, să pună câte un săculeț în camion.
19. Calendarul din lumini de Crăciun
Folosind doar hârtie colorată, ață groasă, foarfecă și lipici, puteți crea „ghirlande luminoase” de Crăciun. Fiecare „bec” colorat trebuie să conțină câte o surpriză.
20. Calendarul din pungi de hârtie
Aveți nevoie de o tablă, pungi de hârtie de diverse culori, panglică și creaione colorate. Împachetați fiecare pungă cu panglică astfel să arate ca un mic cadou.
21. Calendarul din conserve
Pentru a crea un calendar din conserve, aveți nevoie de 24 cutii goale de la conserve, hârtie colorată și hârtie decorativă, lipici și foarfecă. Aranjați cutiile în orice formă doriți, cum ar fi cea de piramidă și umpleți-le cu bunătăți.
Iar dacă sunteți în căutarea de activități de Advent, puteți descărca GRATUIT 25 de fișe cuactivități pe care le puteți desfășura în aceste zile cu copiii. Fișele pot fi descărcate de aici: Calendar de Advent cu 25 activități.
După cum am observat, calendarele Advent pot lua diferite forme, de la cele mai simple la cele mai distractive. Implicați-l pe cel mic cât mai mult în crearea calendarului, pentru a se putea bucura apoi din plin de surprizele de zi cu zi.
Indiferent de modelul pe care alegeți să îl creați, asigurați-vă că cei mici își pot stăpâni curiozitatea și nu vor completa toate cele 24 de zile o dată, ci pe rând.
Peste 120 de Seturi creative de Crăciun
Dragilor, sperăm că v-au plăcut ideile propuse de noi. Dacă doriți extra inspirație pentru Crăciunul acesta nu uitați să aruncați un ochi în shop-ul nostru, la secțiunea Crafturi de Crăciun. Avem peste 120 de seturi și materiale cu care să aveți parte de un Crăciun Magic.
Ce mai găsiți util la noi pe blog cu tematică de Crăciun?
De-a lungul timpului am publicat mai multe articole care s-ar putea să îți placă:
- 60 Idei de activitati pentru Calendarul de Advent
- Activități DIY de Crăciun pentru copii - Partea I
- Activități DIY de Crăciun pentru copii - Partea II
- Calendar de Advent cu 25 de activități - Descarca GRATUIT
- Scrisoare catre Mos Craciun - 12 modele de scrisori - Descarca GRATUIT
Și dacă îți plac materialele noastre, te invităm să te înscrii la newsletter ca sa fii la curent cu toate articolele din blog-ul nostru. Pentru că pe JouJou.ro ne place să credem că oferim mai mult decât jucării educative pentru copii, ci și multe idei de activități pe care le puteți face cu copiii, cu un buget redus.
Comentarii
Nu exista nici un comentariu
Lasa un comentariu