Top 10 jucării de logică și de dezvoltare a inteligenței

Postat de: JouJou In: Jucării Pe:

Primii ani de viață ai copiilor reprezintă o perioadă impresionantă din punct de vedere al dezvoltării intelectuale a acestora, numărul conexiunilor neuronale înregistrând un trend descendent odată cu trecerea timpului. Practic, perioada de apogeu este în primii ani, atunci când creierul copilului se comportă asemenea unui burete care asimilează (sau „absoarbe” ca să continuăm metafora) mult mai ușor informațiile.

În mod cert jucăriile pe care le punem la îndemâna copiilor sunt foarte importante pentru dezvoltarea inteligenței acestora. Și nu vă lăsați păcăliți de tot felul de gadget-uri apărute pe piață în ultimii ani. "Cele mai bune jucării pentru copii sunt cele care încurajează jocul nestructurat, creativ și interactiv, deoarece acest lucru ajută la stimularea abilităților cognitive și lingvistice", spune Catherine Workman, medic pediatru la Spitalul de Copii Hassenfeld.

Dar și mai important, înainte de orice jucărie, carte sau material didactic ce îl oferiți copilului în scop educativ, nu uitați că baza dezvoltării intelectuale și emoționale echilibrate a acestora este chiar atașamentul sănătos al acestuia de dvs., ca părinți. „Cercetările arată că interacțiunile față în față sunt mai eficiente decât jucăriile cu ecrane pentru promovarea abilităților sociale și dezvoltării limbajului”, spune Workman. Așa că oferiți timp de calitate copilului dvs. înainte de orice :) 

Atunci cand vine vorba de jucării de logică și jucării de dezvoltarea inteligenței, credem cu tărie cu jucăriile marca Fat Brain Toys pot veni în ajutorul oricărui părinte. Funcția de bază a jucăriilor Fat Brain Toys este de a crea un timp distractiv dar extrem de educativ, prin joc. De asemenea, sunt o mână de ajutor întinsă părinților în dorința de a oferi variante excepționale de învățare copiilor lor.

O mare parte din jucăriile si jocurile educative Fat Brain Toys sunt jucării STEM, ele ajutând la: dezvoltarea gândirii logice, stimularea IQ-ului, dezvoltarea competențeor de rezolvare a problemelor, stimularea creativității, etc.

Însă în topul jucăriilor de logică intră nu doar Fat Brain Toys, ci și brandurile Pix-It, Djeco, Fridolin, BigJigs, și multe (chiar multe!) altele – toate având jucării de logică absolut minunate.

1. Fat Brain Toys - Splitting Image

Doriți să dezvoltați dexteritatea copilului dumneavoastră dar și gândirea lui logică? Din categoria jucării de logica, jocul Splitting Image a obtinut premiul “Alegerea părinților”, medalia de argint. Copiii trebuie să reproducă în oglindă imaginile din cele 31 de cartonașe cu provocări.

2. Fat Brain Toys - Ivan's Hinge

Ivan's Hinge este o jucărie care punctează detașat la categoria jocuri de îndemânare și logică. De unde mai pui că puțină răbdare și multă determinare trebuie să fie pe lista pentru a duce toată misiunea la capăt.

3. Fat Brain Toys - Crankity

Crankity este un puzzle complex cu 15 rotițe din plastic de 3 dimensiuni diferite, gata să provoace mintei micilor curioși. Setul include 40 de provocări potrivite pentru copiii de 6 ani sau peste.

4. Joc PIX-IT Starter Transparent

Jocurile Pix-It sunt jocuri educative pe care pur și simplue le adorăm. Recomandate și de Mensa, seturile Pix-It sunt potrivite atât pentru dezvoltarea logicii copiilor, cât și pentru dezvoltarea creativității acestora. Cu ajutorul formelor de silicon, copiii trebuie să reproducă o serie de desene imprimate incluse în setul de bază sau pot crea singuri propriile desene.

5. Woodix jocuri logice din lemn

Ei, iată un joc care nu face discriminare de vârstă sau stare de spirit. În mijlocul familiei, când activitățile de peste zi cu copii cer diversitate și utilitate, Djeco ne aduce o colecție de 6 jocuri logice, din lemn, toate incluse in setul Woodix.

6. Joc Fridolin - Tangram magnetic

Joc de dezvoltare a inteligenței și creativității pentru copii de peste 6 ani.

7. Joc Cubissimo Djeco

Dacă copilului vostru îi place a construiască atunci ați găsit o bună varianta pentru el. Jocul include 30 de cartonașe cu provocări, scopul fiind reconstruirea cubului folosind toate piesele incluse în joc, însă pornind de la configurația din fiecare cartonaș.

8. Joc clasic șah Djeco

Șahul își are beneficiile analizate în foarte multe studii, astfel încât nu ar trebui să fie o surpriză pentru nimeni că topul JouJou include și clasicul joc de șah. Considerat sport al minții, șahul Djeco dispune și o grafică atractivă pentru copii.

9. Joc de logică - Tetris

Cum se rezolvă un puzzle complicat? Iata ca prin 1984 inginerul rus care i-a pus bazele nu a estimat rolul educativ al Tetrisului și dimensiunea succesului sau. Unul dintre cele mai vechi jocuri din lume, jocul Tetris stimulează creativitatea și gândirea logică.

10. Joc Fat Brain Toys - GridBlock

Jocul GridBlock îmbină cu succes învățarea și distracția, fiind potrivit a se juca în 2-4 jucători. Câștigătorul este cel ce plasează cele mai multe piese pe grilă, respectând bineînțele regulile jocului.

În concluzie, atunci când doriți să alegeți un joc de logică sau o jucărie de dezvoltare a inteligenței, urmăriți câteva principii clare: siguranță, calitate, respectarea principiului controlului erorii. Vă invitam la joc și jocuri, într-o perioada de provocare a inventivității pentru noi toți. 

 

 

Comentarii

Nu exista nici un comentariu

Lasa un comentariu

Duminica Luni Marti Miercuri Joi Vineri Sambata Ianuarie Februarie Martie Aprilie Mai Iunie Iulie August Septembrie Octombrie Noiembrie Decembrie
Consimțământ pentru cookie-uri