Playmags vs Picasso Tiles vs Magna-Tiles

Postat de: JouJou In: Jucării Pe:

Ce piese magnetice au magneți mai putenici?

Știu sigur că aceasta a fost întrebarea pe care mi-am pus-o acum vreo 4 ani când am cumpărat primul set de piese magnetice copiilor mei. Am încercat să mă documentez citind review-uri ale produselor și articole din diverse blog-uri, însă toate informațiile esențiale le-am găsit pe site-uri din străinătate. M-am hotărât așadar să tratez problema pe blogul JouJou pentru că orice consumator are nevoie să ia o decizie informată atunci când vine vorba de o achiziție nu tocmai ieftină.

Care sunt brandurile principale de seturi de construit cu piese magnetice?

Atât în piața din România, cât și în cea europeană, cele mai importante branduri sunt:

1. Magna Tiles

2. Picasso Tiles

3. Playmags.

Le-am enumerat în ordine alfabetică, pentru că un clasament final voi face abia după testarea acestora. Ca sociolog încerc să fiu obiectivă atunci când fac analize :) Așa că le dau șanse egale celor trei branduri. Prețurile dintre cei trei producători sunt foarte apropiate, astfel încât mă întreb dacă și puterea magneților este la fel. Am decis să testez și să filmez aceste teste.

Comparație vizuală a magneților

Mai întâi am analizat vizual dimensiunea magneților. Dacă între Magna-Tiles și Picasso-Tiles nu pare să fie o diferență semnificativă, Playmags au cu siguranță magneți mai mari.

 

 

Picasso Tiles vs Playmags

Am testat puterea magneților prin mișcarea riguroasă a unor triunghiuri lunguiețe de la ambii producătorii. Piesele cu magneți mai puternici sunt cele ce nu se desprind ușor una de cealalta. În cazul de față, Playmags au magneții mai puternici decât Picasso Tiles.

Magna Tiles vs Playmags

Am făcut același test între Magna-Tiles și Playmags. La fel, Playmags au dovedit că au magneții mai puternici decât Magna-Tiles.

Picasso Tiles vs Magna Tiles

Lupta dintre Picasso Tiles și Magna Tiles a fost, însă, mult mai strânsă. Practic, noi am concluziona că între cele două branduri nu există o diferență semnificativă de calitate sau putere a magneților.

Cum e cu diversitatea pieselor?

Am analizat diversitatea pieselor pe cel mai cumpărat set de piese magnetice ale celor 3 branduri, și anume setul de 100 piese. Bineînțeles, atât Playmags, cât și Picasso Tiles și Magna Tiles au seturi atractive și piese exclusiviste (care nu se regăsesc la branduri concurente). Însă, strict pe setul de 100 piese, Playmags au o gamă mai variată de piese magnetice. Dacă acest lucru e un avantaj sau nu, asta doar cumpărătorul o poate decide, în funcție de interesele fiecărui copil pe mâinile căruia va ajunge setul.

Spor la construit să aveți!

Comentarii

Postat pe marţi, noiembrie 16, 2021 Postat de Maria Telesanu Link comentariu
Din cate stiu si Picassotiles și Magnatiles au litere si alte forme nu doar Playmags.

Lasa un comentariu

Duminica Luni Marti Miercuri Joi Vineri Sambata Ianuarie Februarie Martie Aprilie Mai Iunie Iulie August Septembrie Octombrie Noiembrie Decembrie
Consimțământ pentru cookie-uri