Topul celor mai frumoase si educative jucarii Do-it-Yourself - Partea I

Postat de: JouJou In: Jucării Pe:

Cine a spus că să îi oferi copilului tău jucării educative sau jucării din lemn e costisitor? Pentru cei cu puțină îndemânare și timp liber o variantă cel putin interesantă sunt jucariile DIY (do-it-yourself). Nu stiu voi, dar eu una incerc sa ma relaxez facand jucarii pentru strumfa din dotare, desi nu intotdeauna ies cele mai minunate. Cu siguranta insa le vom pastra amintire! Si cum internetul abunda de idei numai bune de pus in practica in acest sens, am intocmit un top al celor mai frumoase si educative jucării DIY pe care sa le puteți folosi cu prichindeii de acasa. 

1. Bară cu activități pentru bebeluși. Utilă chiar din primele luni, bară cu activități pentru bebeluși se poate improviza ușor folosind materiale cumpărate din magazinele de bricolaj gen Baumax, Praktiker, Dedeman, etc. și câteva jucării pe care oricum le aveți prin preajmă. Apelati la un tamplar priceput si succesul e garantat. 

jucarii diy

2. Jucărie de dentiție (și nu numai).  Recunosc, nu sunt cea mai bună la găsit denumiri. Dar da, aceasta este atât o jucărie de dentiție, cât și una potrivită pentru a-l stimula vizual pe cel mic. Fiind din lemn va trebui să fiți atenți ca cercul să fie perfect finisat. Acesta se găsește, de regulă, în magazinele cu articole destinate handmade-ului, iar panglicele în mercerii. Simplu, nu? 

jucarii diy

3. Cuburi senzoriale. Iar dacă bebe a crescut puțin putem să îi facem cuburi senzoriale: cuburi pe care să lipim diverse materiale, litere, imagini. La fel, cuburile pot fi găsite în magazine cu produse de hobby. Iar cu materialele sigur vă veți descurca să improvizați. 

 jucarii diy

4. Rotiță de lemn.  O rotita din lemn gaurita cu ajutorul unei bormașine reprezintă o variantă bună pentru a-i dezvolta îndemânarea celui mic.  Atenție însă ca rotița să nu aibă șchii. 

 jucarii diy

5. Rame cu tipuri de închidere. Mult râvnitele ramuri cu tipuri de închidere, inspirate din pedagogia Montessori, pot fi făcute destul de ușor si acasă. Cumpărați rame de poze sau de tablou simple (și fără costuri exorbitante) si improvizați cu bucățele desfăcute din imbracăminte veche sau pe care nu o mai folosiți. 

 jucarii diy

6. Suport vertical cu discuri. Nu știu voi, dar eu ador jucăriile Waldorf, cât se poate de naturale și autentice. Cred că cei mici trebuie să simtă textura lemnului, striațiile lui și tocmai din acest motiv în măsura în care se poate (măsura siguranței) prefer jucăriile de lemn nelăcuite. Iar aceasta chiar mi se pare foarte practică. 

 jucarii diy

7. Panou cu pin-uri. Tot în categoria jucăriilor de îndemănare intră și acest panou de pin-uri. Atât placajul din lemn, cât și pin-urile (care sunt de fapt niste cepuri din lemn) pot fi luate din magazinele de bricolaj. Mai aveți nevoie de o bormașină și voie bună. 

 jucarii diy

8. Cuburi mozaic. Celor cu spirit artistic s-ar putea să le placă să facă acest tip de cuburi, colorate în nuanțe vibrante. Acrilicele se potrivesc bine pe lemn și nu sunt contraindicate copiilor, atât timp cât nu sunt băgate în cură. Pentru tutorial faceți click pe poză.

 jucarii diy

9. Cuburi "etnice". Pentru cei cu și mai mult spirit artistic recomandăm cuburi de lemn, vesele, colorate cu acrilice. 

jucarii diy 

10. Panou cu încuietori. O tăbliță de lemn și câteva încuietori luate dintr-un magazin de bricolaj îi poate dă activitate celui mic minute bune, zile în șir. Plus, nu trebuie să fii chiar un mega-meseriaș ca să poți încropi unul. 

 jucarii diy

11. Cuburi luminoase. Cine nu ar vrea niște cuburi luminoase mult mai ieftine decât cele din comerț. Ei bine, câteva șipci de lemn și folii de plastic semitransparente vor rezolva cazul. 

jucarii diy

12. Pitici Waldorf. Revenind la pedagogia Waldorf, dacă într-o după amiază de toamnă mergeți în pădure și vă hotărâți să luați câteva crengi medii ca grosime, ajunși acasă vă puteți apuca de sculptat. Nu uitați, nu e necesar să faceți piticii cu prea multe detalii ale feței. Lăsați asta în seama imaginației celor mici. 

 jucarii diy

13. Măsuță luminoasă. Si măsuța luminoasă e un soi de must-have. Copiii pot face o mulțime de activități cu ajutorul ei și nu e chiar complicat de făcut. Noi, de exemplu, vom experimenta in curand jocul cu bilute colorate si tablita. Mai puteți improviza cu nisip kinetic, hartii colorate, pahare, etc. 

jucarii diy 

Voi cum stati la capitolul jucarii DIY?

Comentarii

Nu exista nici un comentariu

Lasa un comentariu

Duminica Luni Marti Miercuri Joi Vineri Sambata Ianuarie Februarie Martie Aprilie Mai Iunie Iulie August Septembrie Octombrie Noiembrie Decembrie
Consimțământ pentru cookie-uri