15 idei de martisoare handmade pentru copii

15 idei de mărțișoare handmade pentru copii
Confecționează mărțișoare DIY alături de năzdrăvanii tăi
Mărțișorul, pentru cei mai mulți dintre noi reprezintă simbolul venirii primăverii, un motiv de bucurie și de renaștere după lunile anevoioase de iarnă. Este o sărbătoare populară românească, care a apărut, conform izvoarelor străvechi, pe vremea Imperiului Roman.
Luna martie mai este numită și Mărțișor, așadar întreaga lună stă sub semnul acestui simbol delicat, pe care îl purtăm cu drag, în piept sau la mână. Inițial mărțișorul era reprezentat de un șnur împletit dintr-un fir alb și unul roșu din lână. Albul semnifica puritatea, iar roșul vitalitatea, viața. Cu timpul i s-au adăugat monede din aur sau din argint și tot felul de medalioane, sub diferite forme.
Astăzi, predomină caracterul său comercial, piața fiind plină de o varietate de modele de mărțișoare. A rămas însă plăcerea și bucuria de a oferi un mărțișor persoanelor dragi, indiferent de forma sub care se prezintă.
Copiii, în special, așteaptă cu nerăbdare sărbătoarea Mărțișorului. Dacă vrei să le dublezi bucuria, alege să confecționezi împreună cu ei mărțișoare originale, pe care le vor dărui ulterior colegilor, bunicilor sau cadrelor didactice. Pe lângă timpul prețios pe care îl veți petrece împreună, le veți oferi celor mici ocazia să își antreneze imaginația, răbdarea, minuțiozitatea și abilitățile motrice. Nu aveți nevoie decât de timp, spirit ludic și câteva obiecte pe care le găsiți la îndemână sau pe care le puteți procura foarte ușor din orice librărie sau magazin specializat de crafturi.
De asemenea, secțiunea Crafturi de pe site-ul https://joujou.ro/crafturi vă stă la dispoziție cu o diversitate de materiale pe care le puteți folosi în creațiile voastre originale.
Vă propunem câteva idei creative, ușor de implementat, pe care le puteți folosi drept sursă de inspirație pentru mini proiectul vostru de familie (pentru că da, puteți implica întreaga familie în această activitate jucăușă!).
1. Buburuze din hârtie colorată
Buburuzele se numără printre cele mai îndrăgite insecte de către copii. Acestea pot fi realizate din hârtie colorată. Pentru a realiza acest diy aveți nevoie de lipici, hârtie colorată, foarfecă și ochi mobili.
2. Buburuze pictate pe pietre
Acestea constituie elemente de decor potrivite pentru grădină sau pentru ghivecele de flori.

3. Figurine realizate din pastă de sare homemade
Pr
Pregătiți o pastă de sare din următoarele ingrediente: 1 cană făină, 1 cană sare fină, 1/2 cană apă și 1 lingură ulei. Întindeți aluatul ca să aibă o grosime aproximativă de 5 mm și începeți să decupați forme de primăvară. Formele se țin la cuptor la 120 grade pentru aproximativ 2 ore. Se lasă peste noapte să se usuce bine și se pictează în funcție de preferințe a doua zi. Formele rezistă foarte bine în timp.

4. Floricele din paste făinoase pictate și fâșii de sârmă plușată colorată
Veți realiza o felicitare colorată și veselă cu tematică de primăvară. Vă puteți folosi imaginația pentru a crea diferite modele de flori.

5. Flori din pompom
Pompomul se poate obține cu ajutorul unei furculițe sau puteți procura un set creativ care include tot kit-ul de care aveți nevoie pentru realizarea lui. Veți putea lipi floricelele pe un carton, obținând astfel o felicitare perfectă de Mărțișor.

6. Fluturași din paste făinoase fundițe pictate

7. Figurine din fetru colorat
Fetrul este un material textil extrem de versatil, care poate îmbrăca o varietate de forme. Cu o foarfecă și niște lipici veți obține forme pentru a realiza felicitări sau chiar și mici tablouri.

8. Ghiocei realizați din mărgele colorate de călcat
După ce este realizat modelul, în funcție de preferințele voastre, se calcă utilizând fierul de călcat.

9. Felicitări realizate din hârtie colorată și decupată
Vor fi o surpriză deosebit de plăcută pentru bunici. Întotdeauna aceștia apreciază originalitatea și efortul nepoților.

10. Animăluțe vesele realizate din bețișoare pictate, sârmă plușată colorată și hârtie colorată, decupată
Este o activitate complexă, care presupune atât decupaj, cât și lipire, pictură și multă libertate de gândire. Cu siguranță îi va ține antrenați atât pe cei mici, cât și pe cei mari.

11. Floricele din nasturi decorativi din lemn, colorați

12. Tubul din carton de la hârtia igienică - poate fi refolosit, într-un mod ingenios
Îl puteți transforma în inimioare drăguțe, pe care, ulterior le îmbrăcați în lână roșie. Vor deveni un obiect decorativ drăguț pentru perete.
13. Mărțișoare din pasta modelatoare Silk Clay
Realizați figurine simpatice cu ajutorul pastei modelatoare Silk Clay. Silk Clay este un compus de modelare flexibilă, moale și ușor, care își păstrează textura fină și cauciucată după ce se usucă. Pasta de modelat Silk Clay îi va distra pe cei mici, antrenându-le totodată abilitățile motorii.

14. Mărțișoare din flori presate
Imagini primăvăratice, realizate din flori presate. Este o activitate care presupune două etape. Mai întâi veți presa petalele florilor și frunzele. Este important să le puneți la presat cât sunt proaspăt culese și să le așezați cu fața în jos. Procesul de uscare durează aproximativ 2 săptămâni. Păstrați foile sau cărțile într-un mediu uscat și cald. Ulterior le veți lipi, realizând imaginile dorite.
15. Buchețel cu flori de primăvară realizate din pastă modelatoare Silk Clay
Sperăm că v-am oferit material util, pe care să îl puneți în practică cât mai curând alături de micuții voștri exploratori.
Vă dorim să “mărțișoriți” cu spor!
In Same Category
- Dovleac de Halloween: Cum să cioplești un dovleac în 6 pași simpli + 30 Dovleci care să te inspire
- Planșe de colorat - Descarca GRATUIT 4 seturi de planșe
- Cum am crescut fluturi împreună cu copiii? Metamorfoza fluturilor
- Cum am crescut viermi de mătase împreună cu copiii? Ciclul de viață al viermelui de mătase
- Fișe de colorat Sylvanian families - Descarcă GRATUIT
Comentarii
Nu exista nici un comentariu
Lasa un comentariu