Poveste despre două prințese care si-au donat părul

Postat de: JouJou In: Parenting Pe:

Aproape toate fetițele trec la un moment dat prin etapa prințeselor. Spre disperarea părinților uneori :) Recunosc că nici eu nu am fost maxim de încântată atunci când fetele mele au trecut prin această perioadă, pentru că de multe ori prințesele aveau pretenția la multe rochii lungi pe care și le schimbau de n ori în timpul zilei și pe care le azvârleau mai apoi prin toate colțurile casei.

Dar prințesele au fost și absolut delicioase și haioase, atunci când își doreau cu ardoare părul lung, dar purtau pe cap pantaloni sau tot felul de eșarfe legate de păr.

Pantaloni pe cap

Sursa foto: flickr.com

Fără să îmi dau seama, se pare că una din cele două prințese din familia JouJou a trecut de etapa prințeselor. Mi-au tremurat picioarele când într-o zi am auzit “Mami, mă întreb cum mi-ar sta cu părul scurt.” Și cum întrebarea s-a repetat și cu alte ocazii, m-am gândit că treaba devine serioasă așa că am început să îi vorbesc despre faptul că atunci când cu adevărat se va hotărî să se tundă ar fi drăguț dacă donăm părul pentru perucile persoanelor bolnave de cancer.

Nu am insistat foarte mult asupra ideii de donat părul pentru perucile persoanelor bolnave de cancer, pentru că am vrut să nu se simtă sub niciun fel forțată să facă un gest frumos. Și pentru că mi-am dorit să înțeleagă, încă o dată, expresia “My body, my choice!”. Chiar dacă are 7 ani, mi-am dorit de mică să știe că este corpul ei și este dreptul ei sa aleagă. Dar mi-am dat seama că dacă îi povestesc despre inițiativa Fundației Renașterea, va reprezenta totuși un imbold în această direcție.

Așa că după șapte ani și patru luni de prințeseală, N. a hotărât că este pregătită să o tund. Spre fericirea tuturor noua tunsoare îi place de minune și pare că am trecut din etapa prințeselor în etapa a unui copil hippie, cu pantalonii evazați, haine lărguțe și fără prea mult sclipici, ponei, Else :) Aleluia, prietenii mei!

 

Donat par

 

Dacă și voi ați trecut de etapa prințeselor iată ce aveți de făcut pentru a dona în siguranță părul:

1. Lungimea minimă a codiței trebuie să fie de 15 cm. Cu cât mai lung, cu atât mai bine!

2. Părul poate fi cârlionțat, drept, ondulat. Importantă e lungimea.

3. Părul spălat și pieptănat frumos se prinde într-o codiță, se împletește și se leagă de nou în partea de jos.

4. Puneți apoi codiți într-o pungă curată și apoi într-un plic, și o puteți trimite prin poștă sau curierat rapid pe adresa fundației Renașterea, care se ocupă cu colectarea părului în scopul confecționării de peruci pentru persoanele bolnave de cancer. Vă sfătuiesc să luați legătura cu ei înainte, ca să vă asigurați că pot primi plicul dvs., mai ales de când este criza cu Covid-19.

5. Se poate dona și părul vopsit. Asta aviz mămicilor care au trecut de etapa prințeselor. Glumesc! Dar serios, merge donat părul natural sau vopsit.

 

Toate detaliile despre programul Fundației Renașterea pot fi găsite aici - https://fundatiarenasterea.ro/brave-cut-ofera-putere/

Noi vă încurajăm să dați curs acestei inițiative și mai ales să vorbiți copiilor despre cum pot face fapte bune chiar și atunci când sunt mici.

Între timp, o prietenă a N. s-a alăturat inițiativei noastre. Deci către Fundația Renașterea vor pleca 2 codițe aurii ale unor minunate fetițe de 7 ani și câteva luni. Plus o felicitare, făcută cu drag de N. și câteva gânduri pe care la vom pune pe hârtie noi, mămicile de ex-prințese.

 

 

Comentarii

Nu exista nici un comentariu

Lasa un comentariu

Duminica Luni Marti Miercuri Joi Vineri Sambata Ianuarie Februarie Martie Aprilie Mai Iunie Iulie August Septembrie Octombrie Noiembrie Decembrie
Consimțământ pentru cookie-uri